Onderzoek behoefte Sport, spel en beweeg.

In deze bizarre tijd van corona blijkt maar weer dat sporten en bewegen in de buitenlucht belangrijk is voor lichaam en geest. Georganiseerde sport is beperkt en sporten, spelen en bewegen in de openbare ruimte is en wordt steeds belangrijker. Een beweegvriendelijke omgeving waar je als inwoner van Stein je uitgedaagd en veilig voelt om lekker te gaan sporten en bewegen. Een plek waar je bijvoorbeeld fijn kan wandelen naar de winkels, fietsen naar je werk of dat kinderen veilig te voet naar school kunnen. Waar je in jouw vrije tijd kan fitnessen, voetballen of basketballen. Misschien wel wilt dansen en ontmoeten met vrienden en bekenden.

Om deze plekken te creëren hebben wij wel jouw mening en ideeën nodig. We doen het tenslotte samen met de inwoners van Stein.

Jouw mening en ideeën geven kan via dit digitale enquêteformulier in te vullen. Met deze enquête willen wij o.a. weten wat jou aanzet tot bewegen, wat je vindt van de aanwezige voorzieningen in de openbare ruimte en wat je mist?

Verder zal een onderzoeksbureau ook nog de wijken ingaan om meningen en ideeën op te halen. Ook partners zoals scholen, sportclubs, buurtcentra’s en DOP’s worden betrokken bij het onderzoek.

Doel onderzoek

Het doel is te komen tot een uitvoeringsplan per kern dat voldoet aan de lokale behoefte van de inwoners. De daadwerkelijk uitvoering zal medio 2021 plaatsvinden en daar worden wederom inwoners, verenigingen en waar mogelijk ondernemers bij betrokken. 

De wijk in

Op onderstaande data gaan we de wijk in.

  • Weekend van 27 tot 29 november:     Winkels en recreatieplekken
  • Maandag 30 november:                      Berg a/d Maas, Nattenhoven, Urmond
  • Dinsdag 1 december:                          Kerensheide, Maasband en Meers
  • Woensdag 2 december:                      Stein Centrum, Nieuwdorp en Elsloo
  • Donderdag 3 december:                     Oud Stein, Stein Centrum en Catsop