Begraafplaatsen

De gemeente Stein heeft drie algemene begraafplaatsen: Elsloo, Stein en Urmond. Elke begraafplaats heeft zijn eigen karakter en uitstraling.

Begraafplaats Elsloo

Deze begraafplaats is gelegen aan de Spoorstraat/Past. Haesenstraat in Elsloo. Op deze begraafplaats zijn er mogelijkheden om een graf of een plek in de urnenmuur te huren. Ook kan indien gewenst een urn in een graf worden bijgezet.

Begraafplaats Urmond

Deze begraafplaats is gelegen aan de Molenweg Zuid in Urmond. Deze begraafplaats biedt de mogelijkheden om een graf of een plek in de urnenmuur te huren. Ook kan indien gewenst een urn in een graf worden bijgezet. Tevens zijn er op deze begraafplaats mogelijkheden om een urn in de grond te plaatsen met een gedenktegel erop.

Begraafplaats Stein

Deze begraafplaats is gelegen aan de Zwartdriesstraat in Stein. Deze begraafplaats kenmerkt zich door zijn natuurlijke uitstraling. Op deze begraafplaats zijn er mogelijkheden om een graf of een plek in de urnenmuur te huren. Ook kan indien gewenst een urn in een graf worden bijgezet. Op de begraafplaats is een strooiveld aanwezig waar as kan worden uitgestrooid na afspraken met de gemeente.

De gemeente Stein faciliteert de begrafenissen, urnenplaatsingen, opgravingen en asverstrooiing op deze drie begraafplaatsen. Indien u vragen heeft met betrekking tot deze onderwerpen kunt u contact opnemen met medewerkers van de begraafplaatsadministratie via telefoonnummer 046-4359393 of per email naar info@gemeentestein.nl. Ook kunt u via deze contactgegeven informatie inwinnen over de actuele tarieven voor de begraafplaatsen.

Klik hier (PDF, 1.5 MB) voor de Verordening Begraafplaatsen 2018

Ruimingen graven op de begraafplaatsen Elsloo en Stein


De ruimingen van de graven hebben vertraging opgelopen.
Voor de begraafplaats Elsloo is waarschijnlijk de nieuwe startdatum 14 juni 2018.
Voor de begraafplaats Stein vinden de ruiming waarschijnlijk plaats medio juli 2018

Onze excuses voor de vertraging van de ruimingen en voor de overlast die kan ontstaan door de werkzaamheden.