Rivierparkings gemeente Stein

Dinsdag 27 juni 2023

Een van de aandachtpunten van de toeristische visie Stein is de bereikbaarheid en parkeergelegenheid binnen de gemeente voor bezoekers. Hiervoor hebben we Rivierparkings in leven geroepen.

Bij de bestaande parkeerplaatsen gelegen aan de start van de wandel- en fietsroutes zijn verbeteringen aangebracht. Denk hierbij aan zitgelegenheid, informatiezuilen met wandel en fietsroutes en een fietsenstalling. In de wandel- en fietsbrochure van de gemeente wordt de bezoeker dan ook herinnert aan deze parkeerplaatsen. Ook op de website worden de Rivierparkings genoemd als ideale startplek voor je fiets- en of wandeltocht. De laatst opgeleverde Rivierparking vind je in Berg aan de Maas bij het veer. Hier kun je nu genieten van het uitzicht op de Maas vanaf een van de picknick tafels, banken of reuzebank. Andere locaties zijn Maasband, Elsloo, Meers en Steinerbos.

Bewegwijzering

Een project dat hierop aansluit is het aanbrengen van bewegwijzering richting de kernen vanaf de populaire lange afstandsfietsroute. Deze voert nu vooral tussen het Julianakanaal en de Maas om de fietser te verleiden even de afslag te nemen naar een van de (historische) kernen. De fietser wordt gewezen op de aanwezigheid van de cultuurhistorische monumenten, natuur, horeca, musea en meer. Iets waar jij als ondernemer ook van profiteert. De oplevering van dit project is gepland voor eind augustus.

Naar Actualiteiten voor ondernemers

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93