Oprichting Stichting Voedselbank Westelijke Mijnstreek

Donderdag 20 juni 2024

De Voedselbank die op dit moment verschillende uitdeelpunten in Sittard, Geleen en Stein heeft, opent op 1 augustus 2024 haar deuren aan Rijksweg Centrum 61 in Geleen. Niet alleen de locatie maar ook de opzet en inrichting van de Voedselbank veranderen.

Rijksweg Centrum Geleen

De nieuwe locatie is geen uitdeelpunt zoals we nu kennen van de Voedselbank, maar een winkel. Net als een gewone supermarkt, maar dan zonder prijskaartjes. Klanten van de Voedselbank uit de Westelijke Mijnstreek kunnen een keuze maken uit de beschikbare producten. Zo wordt voorkomen dat mensen producten krijgen die ze niet gebruiken. Het is een duurzaam concept dat verspilling tegengaat. Daarnaast biedt de winkel ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Samenwerking Westelijke Mijnstreek

Om de samenwerking met lokale bedrijven, horeca en maatschappelijke partners beter te organiseren, is op 21 mei 2024 de Stichting Voedselbank Westelijke Mijnstreek opgericht. Hierdoor kan deze stichting de hulp veel lokaler organiseren, in het belang van de inwoner.

Voedselbank

De Voedselbank ondersteunt mensen die te weinig inkomen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien door hen in de gelegenheid te stellen om hun wekelijkse boodschappen aan te vullen. De Voedselbank wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.