39,60% van de stemgerechtigden uit de gemeente Stein heeft gestemd tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement

Vrijdag 7 juni 2024

Op donderdag 6 juni 2024 waren de verkiezingen voor het Europees Parlement. In onze gemeente Stein hebben dit jaar 8119 kiezers hun stem uitgebracht. Dit komt neer op 39,60 procent van alle stemgerechtigden. Tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement van 2019 waren dit 7897 kiezers, 38,90 procent van de stemgerechtigden.

Zitting gemeentelijk stembureau

Het gemeentelijk stembureau komt op 7 juni om 9.00 uur in MFC de Grous samen om de stemmen op kandidaat te tellen. Dit tellen noemen we een zitting. Deze zitting wordt op vrijdag 7 juni geschorst en op maandag 10 juni om 10.00 uur hervat in het gemeentehuis in Stein.

We schorsen deze zitting omdat andere landen in Europa nog kunnen stemmen tot en met zondag 9 juni. In de zitting van maandag 10 juni wordt de uitkomst van de verkiezing vastgesteld.

Inwoners zijn welkom om deze zitting bij te wonen.
Meld je hiervoor bij de receptie van het gemeentehuis.

Voorlopige uitslag

De voorlopige uitslag op partijniveau vind je op deze pagina.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93