Jongerenlintje 2024: Nomineer én eer een toffe Peer!

Dinsdag 6 februari 2024

Wij zijn op zoek naar jongeren die het verschil maken. Ook in 2024 reiken we het jongerenlintje uit aan jongeren die een diepe indruk achter laten door dingen te doen voor iemand anders. Wij vinden dat deze jongeren het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. De Lintjesregen vindt plaats op vrijdag 26 april 2024.

Wie komt er in aanmerking?

Burgemeester Leurs: “Om voor een lintje in aanmerking te komen, hoeft iemand uiteraard géén heldendaden te verrichten. Maar dat mag wel! Denk aan iemand die zich vrijwillig en belangeloos inzet of ingezet heeft voor een ander, een vereniging, een maatschappelijke organisatie, een vrijwilligersorganisatie of voor een goed doel. Je kunt dan denken aan het zijn van mantelzorger, vrijwilligerswerk of het helpen van ouderen of zieken.”

Nomineer en eer een toffe peer

Iemand voordragen kan tot 1 maart 2024 via de pagina van het jongerenlintje. Het lintje is uitsluitend bedoeld voor jongeren tot en met 26 jaar uit de gemeente Stein.

Lintjesregen

De burgemeester, het bestuurssecretariaat en twee leden van de SJAR (Steinse Jongeren Adviesraad), vormen de selectiecommissie. Zij beoordelen alle nominaties en adviseren vervolgens het college van burgemeester en wethouders wie voor een jongerenlintje in aanmerking komt. De jongerenlintjes worden op dezelfde dag uitgereikt als de Koninklijke Onderscheidingen. Dit gebeurt door de burgemeester en de SJAR op Lintjesdag op vrijdag 26 april. De viering vindt plaatst op Koningsdag op zaterdag 27 april 2024 in MFC Berg aan de Maas. Iedereen is uitgenodigd om bij deze viering aanwezig te zijn. Alle oud- en nieuw-gehuldigden ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93