Onderhoud riolen

Vrijdag 17 november 2023

Elk jaar controleren we de riolen in onze gemeente en maken we ze schoon. Uit onderzoek blijkt dat er op een aantal plaatsen reparaties nodig zijn. Bijvoorbeeld door scheuren in de buis, lekkages of schade door boomwortels.

Dit jaar waren Elsloo, Stein-Centrum en Nieuwdorp aan de beurt.

Herstelwerkzaamheden

De plaatselijke herstelwerkzaamheden kunnen op meerdere manieren gebeuren, maar de meest gebruikte methode is het plaatsen van een deelliner. Hierbij wordt een holle buis via de put naar het kapotte deel in het riool gebracht. Vervolgens wordt de buis met lucht opgeblazen, waardoor een glasvezeldoek strak tegen de wand van de rioolbuis aangedrukt. Door de hoge druk gaat de hars naar de plekken waar het nodig is, zoals scheuren.

Voor het plaatsen van een deelliner is alleen toegang tot de put van het riool nodig, dat gemaakt moet worden. Dit scheelt een hoop overlast voor de weggebruikers.

Werkzaamheden

Aannemer VD Kreeke voert de werkzaamheden uit tussen 13 november en 8 december. Op elke plaats duren de werkzaamheden ongeveer twee uur. Om veilig te kunnen werken worden er wegafzettingen geplaatst. Mocht het nodig zijn zullen verkeersregelaars het verkeer begeleiden.

Foto 1: De glasvezeldoek (deelliner) is om de buis gewikkeld en wordt via de inspectieput naar de juiste locatie gebracht.
Foto 2: Eindresultaat van een geplaatste deelliner in een rioolbuis.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93