Opknapbeurt Stationsomgeving Beek-Elsloo officieel van start

Dinsdag 18 juli 2023

Op maandag 3 juli werd het officiële startsein gegeven voor de opknapbeurt (herinrichting) van de stationsomgeving Beek-Elsloo. De herinrichting verbetert de verkeersveiligheid rondom de overweg Stationstraat en maakt het station beter bereikbaar voor bus- en treinreizigers.

Gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (Provincie Limburg), wethouder Rob Schwillens van gemeente Beek, wethouder Danny Hendrix van gemeente Stein en ProRail Directeur Regio Zuid Dimitri Kruik hebben vandaag hun handtekening gezet onder de overeenkomsten. NS Stations en Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben de overeenkomst al eerder ondertekend.

Opknapbeurt stationsomgeving

De herinrichting van de stationsomgeving bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is het veiliger maken van de overweg in de Stationstraat. Daarnaast krijgt de directe omgeving van het station een flinke opknapbeurt. Aan de kant van Stein wordt een stationstoegang gemaakt met bijbehorende voorzieningen zoals fietsenstallingen, parkeerplaatsen en een plek waar je autoreizigers kunt afzetten of ophalen. Aan de kant van Beek wordt het voorplein helemaal vernieuwd met dezelfde onderdelen en worden ook de busvoorzieningen opgeknapt.

Planning

Om alle werkzaamheden met zo weinig mogelijk overlast voor omwonenden en reizigers uit te voeren, ziet de planning als volgt uit:

  • Oktober tot en met december 2023: Start voorbereidende werkzaamheden. Kabels en leidingen worden verlegd aan beide kanten.
  • Januari tot en met maart 2024: Start aanleg nieuwe voorzieningen aan de kant van Stein.
  • Midden 2024: Start werkzaamheden aanleg keerlus aan de kant van Beek. Een keerlus is een rondlopende weg waar de bussen kunnen draaien en op dezelfde weg weer kunnen terugrijden. Halteplaatsen busvervoer en de toegang tot het perron worden tijdelijk verplaatst. Na afronding van de keerlus wordt begonnen met de opknapbeurt van de stationsomgeving aan de kant van Beek.
  • Juli tot en met september 2024: Start werkzaamheden spoorwegovergang en de wegaanpassing Steinderweg/Stationstraat.
  • April tot en met juni 2025: De nieuwe stationsomgeving Beek-Elsloo is klaar.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93