Flitspaal op de Steinderweg

Maandag 17 april 2023

Het Openbaar Ministerie (OM) plaatst naar verwachting rond 25 augustus een flitspaal op de Steinderweg bij de kruising met de Merodestraat.

De flitspaal wordt geplaatst in de groenstrook tussen de rijweg en het fietspad, tegenover Steinderweg 35. De flitspaal ‘kijkt’ in de richting van centrum Stein. Deze locatie is gekozen door het OM.

Waarom op deze locatie?

Uit snelheidsmetingen blijkt dat de snelheden op dit punt aan de hoge kant zijn. Ook wordt het kruispunt Steinderweg - Meroderstraat veel door fietsers gebruikt. Om de veiligheid te verhogen wordt de flitspaal hier ingezet.

Wat voor flitspaal wordt er geplaatst?

Het OM heeft voor een landelijk project flexflitsers aangekocht. Dit zijn flitspalen die twee maanden op één plek worden ingezet. Daarna worden ze op een andere locatie ingezet.

Waar wordt op gecontroleerd?

De flexflitser controleert op de maximumsnelheid. Op de Steinderweg is dat 50 km/uur. Er wordt gecontroleerd in beide richtingen.

Wanneer wordt de flexflitser geplaatst?

Op of rond 25 augustus wordt de flexflitser voor de eerste keer geplaatst.

Wordt de flexflitser meerdere keren geplaatst?

De flexflitser wordt na ongeveer twee maanden weggehaald van deze locatie. Op een later moment komt de flexflitser echter weer terug. Waarschijnlijk wordt de flexflitser twee keer per jaar op deze locatie geplaatst. De planning van de plaatsing wordt door het OM bepaald. De gemeente Stein heeft hier geen invloed op.

Kan de flexflitser met opzet worden beschadigd of kapotgemaakt?

De flexflitser is van dik staal gemaakt en heel sterk. Hij is bijvoorbeeld bestand tegen windstoten van 140 km/uur. Ook wordt de flexflitser 24/7 bewaakt met een camera. Deze camera zit op de flexflitser. De camera filmt alleen als iemand langere tijd bij de flexflitser is. En alleen de ruimte rond de flexflitser wordt gefilmd.

Flitst de flitser echt?

Er wordt geen gebruik gemaakt van een flitslicht. Je zult dus niet kunnen zien of je geflitst wordt.

Hoe gaat de flexflitser om met geparkeerde voertuigen?

Er staan soms voertuigen geparkeerd op de Steinderweg. De flexflitser kan het kenteken van een geparkeerd voertuig onterecht flitsen als een ander voertuig met te hoge snelheid passeert. Parkeer je voertuig dus niet op de Steinderweg. Overigens is het ook niet toegestaan om te parkeren op de Steinderweg. Dit heeft te maken met de (dubbele) doorgetrokken streep die is aangebracht op de weg.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93