Door een storing zijn onze digitale formulieren niet beschikbaar. We doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Voor dringende zaken kun je contact opnemen met 046 435 93 93.

Ondergrondse afvalcontainers Drossaert de Sauvetstraat Elsloo verwijderd

Woensdag 8 februari 2023

De ondergrondse afvalcontainers aan de Drossaert de Sauvetstraat 58 zijn in november 2022 door RWM weggehaald. De containers bleken niet meer te voldoen aan de veiligheidseisen. Dit bleek uit de jaarlijkse veiligheidskeuring. Het gaat om een glascontainer en een textielcontainer.

Voor nu is besloten om geen nieuwe containers op deze locatie terug te plaatsen. Inwoners kunnen terecht bij:

  • De ondergrondse containers bij de Mergelakker, parkeerplaats Haslou, in Elsloo
  • De ondergrondse containers bij de Stationstraat, nabij Albert Heijn, in Elsloo
  • Het milieupark in Stein

Waarom worden de containers aan de Drossaert de Sauvetstraat niet vervangen?

De containers aan de Mergelakker en de Stationstraat in Elsloo zijn inmiddels vervangen voor nieuwe containers. Deze containers zijn groter. De verwachting is dat deze containers groot genoeg zijn voor het afval (glas en textiel), waardoor de containers van de Drossaert de Sauvetstraat niet meer nodig zijn. Daarnaast ontvangt RWM een seintje als de containers voor 70% vol zijn, zodat de containers op tijd leeggemaakt kunnen worden. Hierdoor komt men niet voor een volle container te staan.

Bij de Stationstraat wordt één glascontainer vervangen door een textielcontainer (hier stonden eerst twee glascontainers). Zo is er in Elsloo minimaal één textielcontainer.

Over een half jaar worden de nieuwe containers beoordeeld. Dan kijken we of de bestaande containers inderdaad voldoende zijn.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93