Door een storing zijn onze digitale formulieren niet beschikbaar. We doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Voor dringende zaken kun je contact opnemen met 046 435 93 93.

Gemeente Stein krijgt elektrische grasmaaier

Maandag 30 januari 2023

Team Wijkbeheer van de gemeente Stein heeft de eerste elektrische grasmaaier in gebruik genomen. Hiermee zijn ze de eerste in de Westelijke Mijnstreek die met zo'n maaier aan de slag gaan. Teamleider Addy Bouwens mocht de sleutel overhandigen aan
Stacey Kerkhoffs, medewerker van Vidar en vaste bestuurder van de nieuwe grasmaaier.

De maaier wordt door de hele gemeente ingezet en maakt het maaien een stuk gemakkelijker, stiller en duurzamer.

Voordelen van elektrisch maaien

De elektrische maaier doet wat betreft vermogen niet onder voor de benzine en dieselmaaier. De nieuwe grasmaaier heeft, naast dat deze beter is voor het milieu, nog meer voordelen. Hij is namelijk een stuk stiller. Dat is prettig voor zowel de omgeving als voor de bestuurder. De nieuwe maaier kan alle kanten op draaien. Wel zo handig om soepel rond bomen, bloemperken en andere obstakels te maaien. Zo worden er minder stukken overgeslagen.

Kostenbesparing

De energiekosten om de maaier op te laden liggen lager dan de kosten voor brandstof (diesel/benzine). Ook andere kosten vallen lager uit. Zoals de kosten voor de lucht-, olie- en brandstoffilters of het vervangen van onderdelen. Het enige dat slijt zijn de messen. De elektrische grasmaaier is duurder, maar doordat de overige kosten lager liggen, haal je deze kosten op de lange termijn er weer uit.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93