Zuid-Limburgse gemeenten sluiten overeenkomst voor inwoners met schulden

Dinsdag 6 december 2022

De Zuid-Limburgse gemeenten (Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Valkenburg, Gulpen-Wittem, Vaals, Meerssen en Stein) vinden het belangrijk dat hun inwoners zo goed mogelijk geholpen kunnen worden om hun schulden op te lossen.

Overeenkomst

Zij hebben daarom besloten om samen met Kredietbank Limburg het convenant Lokale Overheid van de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulp en financiële dienstverlening, te ondertekenen. Met het ondertekenen van de overeenkomst zorgen we voor een snellere afhandeling van schulden en meer schuldenrust voor de inwoner met schulden.

Daarnaast willen we ook het goede voorbeeld geven aan andere schuldeisers, zodat de schuldhulpverlening voor inwoners nog beter opgepakt kan worden. Het convenant is zeker in deze tijd belangrijk, waarin veel mensen oplopende schulden en betalingsproblemen krijgen door de hoge energieprijzen en inflatie.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93