Energietoeslag wordt verhoogd naar 1300 euro

Maandag 18 juli 2022

Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 een eenmalige tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen. De zogenaamde energietoeslag. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen. De energietoeslag was in eerste instantie een bedrag van 800 euro. Het kabinet heeft besloten om dit bedrag te verhogen naar 1300 euro. Wat betekent dat voor jou?

Je hebt de energietoeslag al aangevraagd of ontvangen

Inwoners die de energietoeslag van 800 euro al hebben ontvangen of binnenkort ontvangen, krijgen automatisch een nabetaling van 500 euro. Je hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. We wachten nog op verdere regels vanuit de overheid. Zodra we meer weten, bijvoorbeeld over de betaaldatum, informeren wij je via www.gemeentestein.nl/energietoeslag

Je hebt de energietoeslag nog niet aangevraagd

Inwoners die de energietoeslag nog niet hebben aangevraagd, kunnen dit nog doen tot en met 31 december 2022  via www.gemeentestein.nl/energietoeslag. Hier lees je ook de voorwaarden.

Apart zetten

Het is verstandig om de energietoeslag op een aparte rekening te zetten. Elke keer als je jouw maandelijks voorschotbedrag moet betalen aan de energieleverancier, gebruikt je een klein deel van de energietoeslag om die verhoging te betalen. Óf je bewaart het geld om de hogere jaarafrekening aan het einde van het (contract)jaar te betalen.

Op www.gemeentestein.nl/energietoeslag lees je alles over de energietoeslag.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.