In de lente presteren zonnepanelen het beste

Maandag 23 mei 2022

Wist je dat zonnepanelen in de lente het beste presteren? Dat komt door de werking van zonnecellen. Een lagere temperatuur en veel zon is beter dan erg warm weer.

Te warm vermindert werking

Dat heeft te maken met de werking van een zonnepaneleninstallatie. Zonnepanelen zijn vaak donker van kleur. Net als bij een donkere auto kunnen de panelen flink opwarmen als de zon er de hele dag opstaat. Het materiaal kan vrij makkelijk 60 à 70 graden worden en dat vermindert de prestaties van een systeem.

Profiteren van de lentezon

In de lente is vaak al veel zon, maar is het nog wat koeler dan in de zomer. Een koel briesje kan ervoor zorgen dat de panelen afkoelen en goed blijven presteren. Daardoor dragen de lentemaanden flink bij aan de jaarlijkse totaalopbrengst van zonnepanelen!

Wil je ook jouw eigen zonnestoom opwekken? Het Zonnepanelenproject van de gemeente biedt een unieke mogelijkheid om zonnepanelen te realiseren, ook wanneer u er geen budget voor heeft. Onze samenwerkingspartner Volta Limburg regelt alles van A tot Z: advies, installatie en onderhoud. Meer weten? Ga naar www.gemeentestein.nl/zonnepanelen

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.