Energie besparen? Wij helpen je op weg!

Vrijdag 22 april 2022

Het verlagen van je energierekening kan een flinke opgave zijn. We helpen je graag op weg met een aantal praktische tips. In dit artikel leggen we uit hoe je je stroomverbruik aanpakt. Daarnaast geeft de gemeente tijdelijk €90,- cadeau bij een bestelling van minimaal €100,- bij de WoonWijzerWinkel!

Energieverbruik in kaart brengen

Om inzicht te krijgen in het energieverbruik van je apparaten kun je een energiemeter gebruiken. Je plaatst de energiemeter tussen het apparaat en het stopcontact. Zet het apparaat aan en je ziet hoeveel stroom het apparaat verbruikt. Lees zoveel mogelijk apparaten uit en schrijf het verbruik op een kladblokje.

Tip: Meet apparaten ook in stand-by stand, zoals een televisie of een stereo set. Daarmee breng je sluipverbruik in kaart.

(Sluip)verbruik aanpakken

Apparaten die veel stroom verbruiken kun je aansluiten op een stekkerdoos met aan/uit knop. Na gebruik van het apparaat zet je de stekkerdoos uit, zo bespaar je stroom. Je kunt apparaten ook aansluiten op een tijdschakelklok of een slimme stekkerdoos, waarmee je tijdschema’s kunt instellen voor je apparaten.

Tip: Verbruikt een apparaat écht te veel stroom? Denk er dan eens over na om deze te vervangen door een energiezuinigere versie.

Vervangen van lampen

Ben je toch bezig met het in kaart brengen van je stroomverbruik? Vervang dan meteen alle gloei- en halogeenlampen in je woning door LED lampen. Wist je dat LED lampen 90% zuiniger zijn dan gloeilampen en in vrijwel alle soorten en maten te vinden zijn?

Tip: LED lampen zijn ook te vinden in verschillende kleuren of met dim functie.

€90 cadeau op energiebesparende producten en/of een adviesgesprek

LED lampen, energiemeters, (slimme) stekkerdozen met aan/uit functie en tijdschakelklokken zijn te bestellen bij de WoonWijzerWinkel. De gemeente geeft tijdelijk €90,- cadeau bij een bestelling van minimaal €100,- bij de WoonWijzerWinkel! Kijk voor meer informatie en het aanvragen op www.woonwijzerwinkel.nl/stein.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.