Gemeente Stein verlengt subsidie Buurtcentrum Nieuwdorp

Donderdag 7 april 2022

Dinsdag 29 maart heeft het college van B&W van de gemeente Stein besloten om Stichting Buurtcentrum Nieuwdorp weer voor vier jaar subsidie te geven. De subsidie bedraagt 15.000 euro per jaar en gaat met name op aan klein onderhoud, energie en water.
Servi Janssen, penningmeester Stichting Buurtcentrum Nieuwdorp: “Hier zijn we erg blij mee want deze plek is echt van meerwaarde in deze wijk, zeker nu weer meer mag na het Coronatijdperk."

Vijfjarig jubileum

Het buurtcentrum Nieuwdrop is 6 juni 2017 feestelijk geopend en ontstaan vanuit een burgerinitiatief in de voormalige Don Bosco basisschool aan de Bergenkenstraat. “Nu kunnen we met een gerust hart een jubileumfeestje vieren”, aldus voorzitter Henk van Mulken. “Niet alleen voor ons als stichting is het fijn, maar ook partijen als de Voedselbank, het hulpmiddelendepot van Buurtzorg en het Kunstcollectief die in het centrum zitten, kunnen weer even vooruit,” vult de voorzitter aan.

Een nieuw bruisend hart

De stichting, gemeente, Vivantes en Zaam Wonen zijn bezig om te komen tot een nieuw ‘bruisend hart’ van de wijk.
“Want de school is bijna afgeschreven. Dat merken we aan de oplopende energiekosten," aldus Servi.

Die nieuwe invulling van het centrumgebied gaat gepaard met woningbouw, ontmoeting en zorg op de plek van de school en de kerk.
Dit project ‘Bruisend Hart’ is een onderdeel van het Wijkactieprogramma (WAP) Nieuwdorp. Aan deze plannen wordt nu nog gerekend en getekend. De verwachting is dat een haalbaar ontwerp dit jaar (2022) met de klankbordgroep Bruisend Hart, de wijk en met de gemeenteraad wordt besproken.

Wethouder Joep Ummels, voorzitter Stuurgroep WAP Nieuwdorp: “Vier jaar subsidie geeft Stichting Buurtcentrum Nieuwdorp de continuïteit en het hele project Bruisend Hart de ruimte die het nodig heeft. Het gaat hier namelijk om een veelomvattend plan met meerdere partijen, en dat heeft tijd nodig om tot ontwikkeling te komen.” 

Meer informatie over WAP Nieuwdorp? Kijk op www.gemeentestein.nl/nieuwdorp

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.