Oproep om een gedicht te maken voor coronaherdenkingsplek

Maandag 4 april 2022

In het voorjaar wordt in de gemeente Stein het corona-herdenkingsmonument ‘aandacht voor elkaar’ onthuld. Een plek om elkaar te ontmoeten of even bij elkaar te zijn, iets wat niet vanzelfsprekend was voor een lange tijd. Een plek die ons doet herinneren aan de kracht die wij als samenleving hebben om elkaar er bovenop te helpen. Het wordt ook een plek om even bij te komen, na te denken of herinneringen op te halen. Een plek in het groen, met aandacht voor biodiversiteit.

Aandacht voor elkaar

Om deze plek extra bijzonder te maken vragen we onze inwoners van Stein om een zelf geschreven gedicht in te sturen. Een gedicht over de ervaring met de coronatijd en dan in het bijzonder ‘aandacht voor elkaar’. Aan het gedicht zelf hangen we niet te veel spelregels. Het mag in het dialect zijn, kort, wat langer, rijmen of niet. Het moet wel passen bij de groene, rustige ontmoetingsplek natuurlijk. Dit gedicht wordt onderdeel van het herdenkingsmonument. Hoe, dat weten we nu nog niet precies. We vragen natuurlijk ook of je je gedicht wilt voordragen tijdens de officiële opening. 

Je kunt jouw gedicht vóór 30 april insturen via communicatie@gemeentestein.nl.

Het (nieuwe) bestuur van de gemeente Stein kiest uiteindelijk de winnaar. De winnaar maken we in mei bekend! 

Download het ontwerp en de locatie (PDF, 587.5 kB) van het corona-herdenkingsmonument. 

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.