Extra energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Dinsdag 14 december 2021

Het kabinet heeft aangekondigd om samen met gemeenten huishoudens met een laag inkomen tegemoet te komen voor de stijgende energieprijzen. Dit gebeurt via een eenmalige algemene tegemoetkoming: de energietoeslag. Landelijk ontvangen ongeveer 800.000 huishoudens met een laag inkomen ongeveer € 200,00 via gemeenten om hen te compenseren voor de stijgende energieprijzen. We begrijpen dat je hier vragen over hebt. Op dit moment zijn er nog veel dingen niet bekend. Toch informeren we je alvast over een aantal zaken.

Wat betekent dit voor huishoudens met een laag inkomen?

Je ontvangt een bijstandsuitkering

Ontvang je een bijstandsuitkering? Dan hoef je zelf niets te doen. Je ontvangt de eenmalige energietoeslag in het eerste kwartaal van 2022 op het bij ons bekende bankrekeningnummer.

Je ontvangt geen bijstandsuitkering, maar heeft wel een laag inkomen

Ontvang je geen bijstandsuitkering, maar behoor je wel tot een huishouden met een laag inkomen? Dan is het belangrijk om deze website in de gaten te houden. Op de site volgt in 2022 informatie hoe je de eenmalige energietoeslag aanvraagt. Je kunt nu nog geen tegemoetkoming aanvragen.

Zodra meer informatie bekend is, communiceren wij hierover.

Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl en op www.vidar.nl

Neem bij vragen contact met Vidar via telefoonnummer 14 046.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.