Maak je tuin Waterklaar

Donderdag 2 december 2021

Je kunt nog subsidie aanvragen!

We hebben steeds vaker te maken met enorme regenbuien. Het gevolg: veel wateroverlast. Het riool kan de grote hoeveelheid regenwater die in een keer valt niet meteen wegwerken. Daardoor komen straten en tuinen onder wat te staan. We werken samen met onder andere het waterschap om de wateroverlast én de droogte in jouw wijk te beperken. Dat is niet genoeg; om de uitdagingen die het veranderende klimaat met zich meebrengt op te lossen, moeten we de handen ineenslaan.

Samen Waterklaar!

Is jouw tuin al bestand tegen extreme regenbuien én klaar voor periodes van droogte? Dat kun je doe door bijvoorbeeld regenwater niet rechtstreeks naar het riool te laten gaan, maar op te vangen in een regenton of water te infiltreren in de bodem. Dat is ook nog eens goed voor de planten in je tuin en het scheelt sproeien, dus water.

Subsidie aanvragen

Om je te helpen kun je subsidie aanvragen als je (een deel van) hun dak, terras of oprit afkoppelt van het riool. De subsidieregeling geldt voor aanvragen tot en met 31 december 2023 en waarschijnlijk wordt deze regeling verlengd.

Wil je subsidie aanvragen of meer weten?

Kijk voor de voorwaarden op www.gemeentestein.nl/waterklaar of neem eens een kijkje op www.waterklaar.nl.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93