Burgemeesters tevreden over uitblijven ongeregeldheden

Maandag 29 november 2021

Vanochtend liep de noodverordening voor de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek af. Aanleiding voor de noodverordening waren opruiende berichten op sociale media waarin rellen werden aangekondigd. De burgemeesters stellen tevreden vast dat ongeregeldheden zijn uitgebleven.

Inzet van politie en handhaving leidde dit weekend tot vijf aanhoudingen en inbeslagname van diverse wapens (zoals ploertendoders en een klapmes) en zwaar vuurwerk. In totaal zijn negentig mensen gecontroleerd en preventief gefouilleerd.

“Als burgemeesters van Sittard-Geleen, Beek en Stein zijn we tevreden dat er geen ongeregeldheden zijn geweest. We zijn trots op de inzet en alertheid van de politie, onze BOA’s en ook op de medewerking die inwoners en ondernemers hebben geleverd aan de veiligheid in hun gemeente.”.

Noodverordening

De noodverordening gold van vrijdag 26 november 2021, 12.00 uur tot maandag 29 november 2021, 08.00 uur.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.