Noodverordening van kracht in verband met rellen Raadhuisplein

Zaterdag 20 november 2021

Zo’n 60 jongeren hebben zich vanavond verzameld op het Raadhuisplein. Politie wordt bekogeld met zwaar vuurwerk en heeft moeten optreden. De burgemeester heeft een noodverordening afgekondigd die per direct ingaat tot en met maandag 22 november.

De noodverordening geeft de politie extra bevoegdheden om te kunnen handhaven. Denk aan preventief fouilleren. Voor de rellende jongeren geldt een gebiedsverbod. Zij moeten de gemeente zo spoedig mogelijk verlaten en kunnen anders worden opgepakt. Aan andere inwoners het verzoek om vooral zo ver mogelijk uit de buurt van het Raadhuisplein te blijven.

Burgemeester Leurs-Mordang: “Dit kan gewoon niet. Ik zet de instrumenten in die ik tot mijn beschikking heb staan om deze situatie zo snel mogelijk te beëindigen. Onze agenten en inwoners verdienen het dat zij optimaal worden beschermd.’

De noodverordening is hier te bekijken. (PDF, 189.4 kB) De gouverneur heeft laten weten dat hij geen aanleiding ziet om de werking van de noodverordening te schorsen.

> Aanwijzingsbesluit Veiligheidsrisicogebied gemeente Stein (PDF, 573.4 kB)

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.