Van Trierveld naar Berg aan de Maas: Grindtransporten nodig voor herstel hoogwaterschade

Maandag 8 november 2021

De komende vier weken zijn er dagelijks ongeveer 50 grindtransporten via de openbare weg van Trierveld bij Schipperskerk naar de veerstoep bij Berg aan de Maas noodzakelijk voor het herstel van hoogwaterschade.

De erosiekuil in de rivierbodem bij Berg aan de Maas moet ook vanaf de Limburgse Maasoever worden opgevuld. Tijdens het aanvullen van de kuil, vanaf de Vlaamse oever bij Meeswijk, is gebleken dat de stroomsnelheden toenemen, waardoor de erosie zich verder uitbreidt naar de kant van Berg aan de Maas.

De grindtransporten gaan maandag van start en worden uitgevoerd met tractoren met een zogenaamde kipper. In totaal is er zo’n 12.500 kubieke meter grind en zand nodig voor het opvullen van de kuil bij Berg aan de Maas.

Het grind wordt geladen in Trierveld: een van de werklocaties van Consortium Grensmaas. Vanaf Trierveld gaat de route dan via Holtum, Buchten, Obbicht en Nattenhoven naar Berg aan de Maas. In de praktijk betekent dit dat er in die vier weken tijd ongeveer zeven tractors met aanhanger per uur onderweg zijn op die route. Bij de veerstoep in Berg aan de Maas wordt het zand en grind met een graafmachine in de Maas verwerkt.

Meer informatie 

Voor meer informatie neem contact op met Peet Adams, Consortium Grensmaas telefoonnummer 06 13 27 81 81. 

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.