Overheid stopt met steunpakketten per 1 oktober 2021

Donderdag 30 september 2021

Er breekt een nieuwe fase aan in de coronacrisis. Coronamaatregelen worden afgebouwd en de economie draait weer volop. Daarom stopt per 1 oktober 2021 het steunpakket dat de Nederlandse economie sinds maart 2020 heeft geholpen.

Welke maatregelen stoppen?

De maatregelen NOW (Noodmaatregel voor overbrugging werkgelegenheid) , TVL (tegemoetkoming vaste lasten), Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers ) en TONK (Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten) stoppen per 1 oktober 2021.

De uitvoering van de Tozo en de TONK ligt bij gemeenten. Wat dit betekent staat hieronder. 

Beëindiging TONK 

De TONK stopt maar aanvragen kunnen nog tot 1 november 2021 worden ingediend. Inwoners uit Stein kunnen de TONK aanvragen bij Vidar. Ga voor meer informatie naar www.vidar.nl/tonk

Beëindiging Tozo

Ondernemers die financiële ondersteuning nodig hebben, kunnen vanaf 1 oktober 2021 weer een beroep doen op de reguliere bijstand voor zelfstandigen (het Bbz). De aanvraag verloopt via het Zelfstandigenloket Maastricht. Het is niet mogelijk om bijstand voor zelfstandigen online aan te vragen. Maak hiervoor een afspraak met het Zelfstandigenloket. Dit kan door een e-mail te sturen naar zelfstandigenloket@maastricht.nl of telefonisch via 14 043.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.