Nieuw carillon in het Omphaliuspark

Woensdag 22 september 2021

Met het verdwijnen van het oude gemeentehuis in 2006, is ook de oude klokkentoren met daarin het carillon verdwenen. De wens van omwonenden om het carillon in een moderne variant terug te plaatsen in het Omphaliuspark, is in vervulling gegaan.

Kunstenares José Fijnaut heeft het oude carillon nieuw leven ingeblazen. Zaterdag 11 september werd het nieuwe carillon, waarbij ook originele onderdelen uit de oude klokkentoren zijn gebruikt, onthuld. De kunstenares liet zich inspireren door het liedje ‘How much is that doggie in the window’, dat vroeger door het carillon gespeeld werd. Op het nieuwe carillon prijkt een bronzen hondje, dat elk uur een plasje doet, gevolgd door het vrolijke deuntje uit de jaren vijftig. Er is daarnaast een moderne verwijzing naar de tijdsaanduiding met behulp van diverse oplichtende klokken.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93