Nieuw kunstwerk op rotonde Stadhouderslaan/Napoleonsbaan

Dinsdag 14 september 2021

Vanaf vorige week maakt het kunstwerk Dikke Dora van Frans van Straaten op rotonde Stadhouderslaan / Napoleonsbaan in Stein plaats voor opnieuw een kunstwerk van Frans van Straaten: Goudkleurig paard balancerend op een rode bal. Dit kunstwerk blijft een jaar lang staan en is het derde werk dat vanuit het project ‘Kunst in de gemeente’ op de wisselsokkel wordt geplaatst.

Frans van Straaten over zijn kunstwerk: "Het paard staat symbool voor het harde werken van alle inwoners van Stein, Goud als beloning en de rode bal staat voor de tomeloze energie" 

De keuze voor het werk van Frans van Straaten is gebaseerd op de mening van inwoners en een onafhankelijke jury bestaande uit afgevaardigden van de gemeente, Stichting Kleine Monumenten Stein, Culturele Werkgroep Stein, Stichting Kunstweek en een lokale historicus.

Afbeelding kunstenaar en wethouder

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93