Voorbereidingen muurschildering viaducten gestart

Donderdag 5 augustus 2021

Deze week zijn de schoonmaakwerkzaamheden aan de viaducten die onder de A76 door lopen gestart. De schoonmaakwerkzaamheden zijn een aftrap voor de grotere klus die hierop volgt; het aanbrengen van een grote muurschildering.

Voorbereidingen

De schoonmaakwerkzaamheden zijn deze week gestart en zullen ongeveer een week duren. Door deze werkzaamheden, en straks ook tijdens de beschilderingen, kan het fietsverkeer enige hinder ondervinden. Het fietsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden steeds aan één kant van de weg geleid. Voor nu geldt dat fietsverkeer komende vanaf de Stadshouderslaan ter hoogte van de rotonde al moet oversteken om vervolgens aan de linkerzijde van de weg verder te fietsen langs de Napoleonsbaan. Ter hoogte van de Platijkweg kunnen de fietsers weer oversteken en hun normale weg vervolgen. Ook vragen we het gemotoriseerde verkeer rekening te houden met deze werkzaamheden. Pas je snelheid aan en let goed op overstekende fietsers en brommers.

Kleurige viaducten

Steinse kunstenaar Roy Wagemans is gevraagd de muurschildering te maken. Met jaren ervaring en de juiste creatieve inslag is Roy de juiste man voor deze klus. Een uitdaging is het zeker, de immense betonnen muren ogen nu nog kaal, maar zullen straks schitteren met prachtige kleuren en een uniek ontwerp. Roy neemt zowel het hoofdviaduct, dat onder de A76 door loopt, als de twee kleinere viaducten onder handen. De startdatum ligt nu in de week van 16 augustus en we zullen regelmatig verslag doen van de vorderingen.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.