GGD Zuid Limburg start 24 juli met vaccineren zonder afspraak

Zondag 25 juli 2021

GGD Zuid Limburg maakt vaccinatie toegankelijker door te starten met vaccineren zonder afspraak. Vanaf zaterdag 24 juli is het voor inwoners van Zuid-Limburg mogelijk om ook zonder afspraak de eerste prik te halen. Mensen die al een afspraak hebben gepland, kunnen hier geen gebruik van maken. Zij kunnen terecht op de afgesproken tijd en plaats.

De GGD merkt dat het maken van een afspraak een belemmering kan zijn voor vaccinatie. Waar voor sommige mensen om praktische redenen de voorgestelde tijdstippen niet uitkomen, is voor anderen het online inplannen van de afspraak een barrière. Door met een vrije inloop voor vaccinatie te werken, neemt de GGD deze drempels weg.

Vrije inloop voor eerste prik

Vanaf zaterdag 24 juli kan men zonder afspraak terecht voor de eerste prik. Dit kan dagelijks bij de drie vaccinatielocaties in Zuid-Limburg tijdens de reguliere openingstijden:

  • Maastricht (MECC Maastricht): 08.00-20.00 uur
  • Kerkrade (Rodahal): 08.00-20.00 uur
  • Geleen (Herenhof): 08.00-16.00 uur

Op de locaties is er voldoende capaciteit zodat men niet lang hoeft te wachten. Bezoekers die gebruik maken van de vrije inloop ontvangen een mRNA-vaccin. De afspraak voor de tweede prik wordt direct op de vaccinatielocatie ingeregeld. Mensen die al een afspraak voor de eerste of tweede prik hebben gepland, kunnen uitsluitend op de afgesproken tijd en plaats terecht. De afspraak voor de tweede prik kan niet worden vervroegd.

ID-kaart of paspoort

Iedereen die gebruik maakt van vaccinatie zonder afspraak moet de ID-kaart of het paspoort meenemen. Dit is essentieel voor het registreren van de vaccinatie.

Voor meer informatie kijk op de website van de GGD. 

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.