Downhill Strava Segment in Heidekamppark officieel geopend

Maandag 12 juli 2021

Op vrijdag 9 juli openden wethouder Gina van Mulken en atleet Maarten Plaum (Nederlands kampioen 800 meter) het Downhill Strava Segment 500 meter in het Heidekamppark.

Het initiatief komt van De Stichting Ultraloop Stein. Volgens initiatiefnemer Han Frenken is dit het eerste segmentparcours in Nederland met Strava aanduidingen. Uniek dus!

Sportwethouder Gina van Mulken: ‘Onze gemeente kent een actieve loperscommunity. Dat uit zich diverse runs, marathons en activiteiten. Deze initiatieven dragen wij een warm hart toe, omdat we sport, beweging en vitaliteit waar mogelijk willen stimuleren.’ Het Heidekamppark beschikte al sinds 2014 over een trimloopparcours dat populair is onder atleten. Aan de hand van het Lokaal Sportakkoord streeft Stein ernaar een beweegvriendelijke gemeente te zijn.

Meer initiatieven om in beweging te komen óf te blijven, staan op www.datmaaktsteinvoormij.nl/verhalen/themas/lekker-in-je-vel

Foto: Robert Pepels

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.