Duidelijk advies over langer zelfstandig thuiswonen

Dinsdag 22 juni 2021

Veel inwoners hebben de wens om in hun vertrouwde omgeving zelfstandig oud te worden. En dat met een goede kwaliteit van leven zoals ze dat in onze gemeente gewend zijn. De gemeente stimuleert dit, mede omdat mensen in hun bekende omgeving vaak gelukkiger zijn. Een gelukkig leven, dat willen we allemaal.

Tijdig inzicht

Als je zelfstandig oud wilt worden in je eigen huis is het verstandig dat je tijdig inzicht hebt in de maatregelen die je daarvoor (op termijn) moet nemen. Hierover hoor en lees je veel in de media, ontvang je reclamefolders in de brievenbus en je praat er waarschijnlijk over met buren of familieleden. Door de hoeveelheid aan informatie en aanbieders kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat kan ertoe leiden dat sommige inwoners helemaal geen actie meer ondernemen. Daarom biedt de gemeente de mogelijkheid om objectief advies van een onafhankelijke specialist in te winnen. Deze zogeheten zorgscan is ook nog eens gratis!

Zorgcoaches Erik en André

Een zorgscan van jouw woning wilt zeggen dat een zorgcoach van Dubbel Duurzaam jouw woning inspecteert en vervolgens advies geeft over maatregelen die je kunt treffen om zo lang mogelijk op een veilige manier in je woning te kunnen blijven wonen. Maatwerk dus. In de gemeente Stein zijn Erik en André de zorgcoaches. Indien gewenst, kunnen ze ook een energiescan van jouw huis maken. Ook deze kan gratis worden aangevraagd.

Wil jij een gratis advies van Erik of André? Neem dan telefonisch contact op via 041-266 78 23 of stuur een mail naar info@dubbel-duurzaam.nl.

Wmo

In sommige gevallen kunnen inwoners gebruikmaken van een Wmo-voorziening via de gemeente. Hiervoor is wel een indicatie vereist.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93