Werk in de wijk - onderhoud veldwegen

Donderdag 17 juni 2021

Elk jaar zorgt de gemeente Stein voor het onderhoud aan veldwegen. Deze maand is het weer zo ver. De veldwegen in onze gemeente worden elk jaar geïnspecteerd en waar nodig hersteld. Het opknappen van veldwegen zorgt voor een goede toegankelijkheid van recreanten en agrarisch bestemmingsverkeer. Daarnaast liggen de wegen er na het onderhoud weer netjes bij.

Het uitvoeren van de werkzaamheden vindt meestal plaats in de zomer. De wegen zijn dan goed droog na de winterperiode. Een droge periode komt de uitvoering ten goede, het materiaal van de veldweg laat zich goed verwerken.

Het herstellen van de veldwegen is afhankelijk van de huidige staat van de wegen. Meestal bestaan de onderhoudswerkzaamheden uit het frezen van de wegen, waar nodig worden ze voorzien van een nieuwe laag betongranulaat. Daarna is het tijd voor het aanwalsen en opnieuw profileren van de veldweg. Op de foto zie je een ‘grader’ (wegschaaf) en tractor met freesmachine.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.