Meld je nu aan voor het webinar: KRACHTIG & kwetsbaar! Webinar over en met jonge mantelzorgers

Donderdag 27 mei 2021

Een op de vijf kinderen en jongeren groeit op met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt familielid, thuis of in de directie omgeving. Dit kan een ouder, broer of zus zijn maar ook een ander familielid, zoals opa of oma. Deze jonge mantelzorgers zijn een verborgen groep. Zij zien zichzelf niet als mantelzorger en maken daarom geen of weinig gebruik van ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast kan schaamte ook een grote rol spelen. Het is belangrijk dat dit verandert.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vindt daarom op 3 juni het webinar KRACHTIG & kwetsbaar plaats. Presentatrice Vivian Lataster gaat in gesprek met jonge mantelzorgers. Hun ervaringen en wensen staan centraal. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe herken je mij als jonge mantelzorger? Wat heb ik nodig? En wat kun jij voor mij betekenen?

Deelname aan het webinar is zowel waardevol voor jonge mantelzorgers als voor iedereen die in zijn of haar (vrijwilligers)werk of privé betrokken is bij een jonge mantelzorger.

  • Datum: Donderdag 3 juni 2021
  • Tijdstip: 15:30 uur
  • Presentatie door: Vivian Lataster

Het webinar KRACHTIG & kwetsbaar is een samenwerking tussen Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Steunpunt Mantelzorg Zuid, Steunpunt Parkstad, het Knooppunt Informele Zorg, Platform Mantelzorg Limburg en Burgerkracht Limburg. Bij vragen of meer informatie kun je telefonisch contact opnemen via 046-7508410.

Aanmelden kan via deze link. 

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.