Starterslening

Dinsdag 18 mei 2021

In 2020 zijn in Limburg de koopprijzen van woningen met ongeveer 8% gestegen. Hierdoor wordt het voor een jonge starter steeds moeilijker om een eigen woning te kopen. Daarom verruimt de gemeente per 1 mei 2021 de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een starterslening. Het maximale aankoopbedrag voor een woning wordt verhoogd naar €245.000.

Wat is een starterslening?

Om jongeren te helpen bij het kopen van een woning, biedt de gemeente in samenwerking met de Provincie de Starterslening aan. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat je bij de bank kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De starterslening is dus altijd een aanvulling op de eerste hypotheek. De eerste 3 jaar heb je geen maandlasten van de starterslening.

Meer informatie

Ben jij maximaal 35 jaar en wil jij je eerste woning kopen? Dan kom je in aanmerking voor een starterslening. Kijk voor meer informatie op www.gemeentestein.nl/starterslening en www.svn.nl/lening/Stein/svn-starterslening/10025.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93