Nieuwbouw Nedlin zet nieuwe standaard in wasserijbranche

Donderdag 1 april 2021

Nieuwbouw Nedlin zet nieuwe standaard in wasserijbranche

Familiebedrijf Nedlin bouwt op Business Park Stein een nieuwe wasserij voor de gezondheidszorg. Niet zomaar een wasserij, maar de meest duurzame en innovatieve in Europa, gebouwd volgens de standaarden van BREEAM Outstanding. Binnenkort gaat de eerste schop in de grond.

Al drie generaties lang is Nedlin actief in de sectoren Hospitality, Healthcare en Industry. Vanuit vestigingen in Hoensbroek en Elsloo doet het bedrijf de was voor klanten in Nederland, België en Duitsland. De Limburgse wasserij behoort al jaren tot de koplopers op het gebied van innovatief en duurzaam ondernemen en is de afgelopen jaren hard gegroeid. Er werken, verspreid over de drie sectoren, ruim 400 mensen. Met de nieuwbouw zijn de mogelijkheden om ook de komende jaren verder te groeien zeker gesteld.

Klaar voor de toekomst

Voor directeuren Stef en Luuk de Win is de nieuwbouw een unieke kans om echt een verschil te maken. In 2019 bouwde Nedlin in Hoensbroek een nieuwe wasserij voor Industry, een fundament waarop nu wordt voortgeborduurd. “Maar we gaan onszelf niet herhalen”, benadrukt Luuk. “Als we een stap zetten, moet het nóg beter, nóg duurzamer, nóg hygiënischer.” De wasserij gaat van 4.000 naar een bouwoppervlakte van 11.000 m2. Automatisering en robotisering zorgen voor een verdere verhoging van de capaciteit. Daardoor is de wasserij straks in staat is om met hetzelfde aantal medewerkers een veel groter volume voor de gezondheidszorg te verwerken.

Eigen waterzuivering

Ongeëvenaard in Nederland is dat de nieuwe wasserij een eigen waterzuiveringsinstallatie krijgt, waardoor er nauwelijks water wordt verbruikt. De nieuwbouw wordt volledig gerealiseerd volgens de standaarden van BREEAM Outstanding, het hoogste kwalificatieniveau van de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Dat betekent dat niet alleen het gebouw zelf, maar ook het bouwproces aan de strengste eisen voldoet.

De nieuwe wasserij voor Nedlin Healthcare moet eind 2021 bedrijfsklaar zijn.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.