De Hoxweerd: de naam van de nieuwe hoogwaterbrug in Maasband

Donderdag 1 april 2021

De inwoners hebben gesproken en de winnaar is: de Hoxweerd. Dat is de naam van de nieuwe hoogwaterbrug in Maasband. De inwoners van Maasband en omgeving hebben met grote meerderheid gekozen voor die naam. Hoxweerd is de aanduiding van het voormalige bosgebied waarin de brug het afgelopen jaar gestalte heeft gekregen.

In totaal zijn er ruim 90 naamsuggesties gedaan door inwoners en leden van de klankbordgroep Meers, waarin vertegenwoordigers van Meers, Maasband, Urmond, de gemeente Stein, Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten zitting hebben.

Veel reacties

De Hoxweerd is twintig keer ingediend als nieuwe naam. De Vijf Landsheerenbrug is elf keer genoemd. De aanduiding De Euversjtaek (oversteek) is zeven keer aangereikt.

In totaal zijn er 29 namen voor de brug aangereikt na oproepen van Consortium Grensmaas. Een greep uit de inzendingen: Mooder Maas brug, de Bendj (verbinding), De Vijf Heerlijkheden, Ponte Insula, de Maasbanderbrug, de Bampterbrug, de Druëge Vöte (droge voeten)brug, Maasbendj, de Vesjevenger, Bandgeulbrug, Pons Mosae Maes-Maasband, Beemderbrug, Gebrende Stein Brök, en De Maasveldjbrök.

Kijk voor meer informatie op www.grensmaas.nl/

Bron foto: Flying Eye, Consortium Grensmaas

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93