Project Schone maas: Opschonen van de oevers langs de Maas

Dinsdag 23 maart 2021

Gemeente Stein werkt aan het opschonen van de oevers langs de Maas in Limburg. Dit doet ze samen met diverse partijen binnen het project ‘Schone Maas’. Na een ‘hoogwaterperiode’ blijft er veel zwerfafval op de oevers en in de uiterwaarden achter. Om dit tegen te gaan informeert gemeente Stein haar inwoners over het zwerfafvalprobleem en organiseert ze in maart en april samen met natuurorganisaties opschoonacties. 

Meedoen?

Ook dit jaar doen een aantal verenigingen weer mee. We willen graag alle vrijwilligers alvast bedanken voor hun medewerking! 

Wil je meedoen? Kijk dan op www.schonerivieren.org/doemee/

Zwerfafval, een gevaarlijk probleem

Zwerfafval langs het water is een actueel probleem. Het zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora, fauna en de mens. Daarnaast veroorzaakt het ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Grote plastics veranderen door zonlicht en golfslag in ‘microplastics’, die niet meer uit het water te verwijderen zijn. Het gevolg: talloze dieren krijgen de microplastics binnen, waardoor het uiteindelijk ook weer op ons bord belandt!

Samen oevers opschonen

Er blijft ieder jaar na hoogwater veel troep aan de oevers van de Maas en in de uiterwaarden achter. Daarom werken o.a. provincie Limburg, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, gemeenten, terreinbeheerders, waterschappen en IVN Limburg samen in het project Schone Maas. Verenigingen en groepen inwoners worden aangemoedigd mee te werken door een stuk langs de Maas op te schonen.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93