Leeftijd van ouderen zonder Omnibuzz pas naar de vaccinatielocaties verlaagd.

Vrijdag 26 februari 2021

Leeftijd van ouderen zonder Omnibuzz pas naar de vaccinatielocaties verlaagd.

Er is besloten om ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas (geen Wmo-indicatie) gratis naar de vaccinatielocaties te vervoeren. Dit gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing). Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie sowieso gratis.

Er is gekozen voor de leeftijd vanaf 65 jaar omdat de categorie ouderen van 60 tot 65 jaar door de huisarts wordt gevaccineerd. De afstand tot de huisartsenpraktijk is voor deze categorie goed en zelfstandig af te leggen.

De ouderen kunnen een rit boeken via het callcenter, telefoonnummer 0900 – 0699.

Voor diegene die met Omnibuzz reist, gelden onderstaande regels:

• Het dragen van een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje is verplicht
  • De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit
  • De chauffeur wijst aan waar men moet gaan zitten.

Bovendien vragen wij iedereen dringend om de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen.

Kijk voor meer informatie op de Omnibuzz website

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.