Is jouw huis ook meer waard geworden?

Donderdag 18 februari 2021

In de tweede helft van februari valt het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen op de deurmat. Op dat biljet staat ook de nieuwe WOZ-beschikking met de WOZ-waarde van jouw woning.

Verkoopcijfers van het kadaster tonen aan dat de huizenprijzen blijven stijgen. De WOZ-waarde stijgt nu al vijf jaar op rij, sinds het einde van de crisis op de huizenmarkt. Als deze stijging voor jou reden is om jouw WOZ-waarde te controleren en mogelijk bezwaar te maken, bel dan eerst met BsGW. Bezwaar maken, rechtstreeks of via een bemiddelingsbureau, kost altijd meer moeite. En het duurt langer voordat je antwoord krijgt.

Bellen is sneller

Als je denkt dat de schatting van de waarde van jouw huis niet klopt, ga dan niet direct met een bezwaarschrift aan de gang, maar bel eerst eens met BsGW 088-8420 420. Je belt dan rechtstreeks met de taxateur. Hij vertelt jou met welke zaken rekening is gehouden bij de waardebepaling. En als je denkt dat er redenen zijn om die waarde aan te passen, dan kun je dat direct met hem bespreken. Eén enkel telefoontje geeft je snel duidelijkheid. 

Want bezwaar maken is dan vaak niet meer nodig. Je bespaart er veel tijd en moeite mee en je voorkomt onnodige kosten.

En als er toch een bezwaar nodig is?

Dan ben je bij BsGW ook aan het goede adres. Niet ingewikkeld en geen gedoe. Bezwaar maken doe je gratis en gemakkelijk via Mijn BsGW op www.bsgw.nl. Je hebt daar zes weken de tijd voor, vanaf de datum (dagtekening) die op het aanslagbiljet staat.

Is het te druk aan de telefoon?

Je ontvangt het aanslagbiljet gelijktijdig met nagenoeg alle andere inwoners in Limburg. Op de dagen dat de aanslagen worden bezorgd kan het druk zijn aan de telefoon. Kom je in de druk-te van de telefoonlijn terecht? Neem dan even de tijd en bel enkele dagen later met BsGW. Zij helpen jou graag. Je kunt ook altijd reageren via Mijn BsGW, jouw persoonlijke pagina op www.bsgw.nl.

Het telefoonnummer van BsGW is 088 - 8 420 420 (houd uw BSN bij de hand)


 

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.