Herhaling: Natuurijs is niet dik genoeg

Zaterdag 13 februari 2021

Het natuurijs is NIET dik genoeg om op te schaatsen! Ondanks een eerdere waarschuwing zien wij toch veel mensen op het ijs, met helaas een ongeval vandaag bij de vijver van Steinerbos als gevolg.

Het vriest en er ligt ijs op diverse gemeentelijke vijvers en plassen. Maar dat ijs is nog lang niet dik genoeg om er veilig op te kunnen schaatsen. Het ijs moet minimaal 8 centimeter dik zijn. Dan pas is er voldoende draagkracht om er veilig op te schaatsen. Op dit moment is dat zeker niet het geval en de temperatuur stijgt alleen maar. Ook al ziet het ijs er goed uit, schijn bedriegt.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.