Natuurijs niet dik genoeg om op te schaatsen

Dinsdag 9 februari 2021

Het vriest en er ligt ijs op diverse gemeentelijke vijvers en plassen. Maar dat ijs is nog lang niet dik genoeg om er veilig op te kunnen schaatsen. Nu er een laag sneeuw op het ijs ligt worden de vooruitzichten er niet beter op. 

Het ijs moet minimaal 8 centimer dik zijn. Dan pas is er voldoende draagkracht om er veilig op te schaatsen. Op dit moment is dat nog zeker niet het geval. Ook al ziet het ijs er goed uit, schijn bedriegt. Ga dan ook niet lopen op het ijs. 

De gemeente Stein gaat dit niet dagelijks meten. Ook verwachten we dat het ijs in deze vorstperiode niet dik genoeg zal zijn om te schaatsen. Vanaf het weekend gaan de temperaturen weer omhoog. De gemeente adviseert dus om niet op de plassen en poelen te gaan schaatsen.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.