Ouderen vanaf 70 jaar zonder Omnibuzz pas reizen gratis met omnibuzz naar vaccinatielocaties in Limburg

Vrijdag 5 februari 2021

Ouderen vanaf 70 jaar zonder Omnibuzz pas worden gratis vervoerd naar de locatie waar ze gevaccineerd worden tegen corona. Dit gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing). Voor de klanten van Omnibuzz is het vervoer naar de vaccinatielocatie sowieso gratis.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ouderen zich laten vaccineren. Met het schrappen van de eigen bijdrage voor de ritten van en naar de vaccinatielocatie maken de gemeenten het ouderen vanaf 70 jaar zo aantrekkelijk mogelijk om zich te laten inenten. 

Niet alleen de ouderen met een Wmo-vervoersindicatie kunnen gratis gebruik maken van het vervoer naar de vaccinatielocatie, maar ook ouderen die deze indicatie niet hebben. Op die manier wordt het mogelijk gemaakt dat zo veel mogelijk oudere burgers een vaccinatieafspraak maken en dat ze daarbij gelijk behandeld worden.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.