Informatie voor slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang

Vrijdag 22 januari 2021

De gemeente Stein heeft een contactpersoon voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

In de gemeente Stein zijn naar verwachting drie gezinnen benadeeld. Wie deze gezinnen zijn, is bij de gemeente niet bekend. De Belastingdienst verstrekt deze gegevens niet in verband met hun privacy. Wethouder Janssen: “We hebben vernomen dat ook in onze gemeente mensen benadeeld zijn, maar we weten momenteel niet wie. We roepen deze gezinnen op om zich bij ons te melden. Als er problemen zijn die het gevolg zijn van de toeslagenaffaire dan staan wij klaar om te helpen.”

Contactpersoon

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert de ouders die in de problemen zijn gekomen financieel. Maar dat is niet altijd genoeg. Er kunnen bijvoorbeeld problemen of schulden zijn ontstaan op andere vlakken. Staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, heeft gemeenten gevraagd om over de volle breedte hulp te bieden. Om het voor gedupeerde ouders in de gemeente Stein makkelijk te maken om zich rechtstreeks bij de gemeente te melden, is er nu één contactpersoon.

Contactpersoon inwoners gemeente Stein

Woon je in de gemeente Stein en ben je door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen geraakt? Neem dan contact op met de gemeente Stein en vraag naar Dorien van Oorschot, via telefoonnummer 046-43 59 393.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93