Oproep burgemeesters: zoek niet de grenzen van de maatregelen op

Woensdag 16 december 2020

Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de 16 gemeenten krijgen van inwoners en ondernemers veel vragen over wat de nieuwe coronamaatregelen in specifieke situaties betekenen. In sommige gevallen is de interpretatie nog onduidelijk, waardoor we niet direct antwoord kunnen geven. De informatie vanuit de rijksoverheid wordt voortdurend aangevuld. Uiteraard spannen we ons in om zo snel mogelijk helderheid te geven. Annemarie Penn: “In de tussentijd roep ik iedereen, namens alle zestien burgemeesters van Zuid-Limburg, dringend op om niet de randen van de maatregelen op te zoeken of een uitzonderingspositie in te nemen. De maatregelen zijn streng en worden ook streng door ons geïnterpreteerd. Dat heeft een reden. Het coronavirus verspreidt zich razendsnel, ook in onze regio. Laten we dus samenwerken om het coronavirus weer onder controle te krijgen. Door onze contacten écht tot een minimum te beperken, dringen we het virus terug en houden we de zorg toegankelijk. Hoe vervelend dat ook is voor ons allemaal. ”

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.