Afronding wegwerkzaamheden

Zondag 1 november 2020

Onlangs zijn meerdere wegwerkzaamheden rondom Urmond en Berg aan de Maas afgerond. Hieronder lees je een update van de werkzaamheden aan de rotonde Haven, de komremmers in de Veestraat en de Kruising Molenweg Noord - Bergerweg.

Rotonde Haven

De rotonde en omliggende fietspaden zijn bijna klaar. Uiterlijk maandag 2 november gaan deze wegen open voor alle verkeer. De fietsomleiding door het Heidekamppark is vanaf dat moment niet meer nodig.

Komremmer Veestraat

De aanleg van beide komremmers is gelijktijdig uitgevoerd met de werkzaamheden aan de rotonde Haven. Door deze combinatie hoeft de Veestraat begin volgend jaar niet opnieuw afgesloten te worden.

Ook is de bovenste laag asfalt van de kruising Paalweg / Heirstraat vervangen. Dit was nodig omdat het asfalt op deze kruising aan het einde van de levensduur was.

Nu de rotonde weer opengesteld wordt, worden ook beide komremmers in gebruik genomen.

In slechts 5,5 week is op beide locaties de transportleiding van de WML verplaatst en heeft RR-Civiel in opdracht van de Gemeente Stein twee komremmers gerealiseerd, chapeau!

Kruising Molenweg Noord - Bergerweg

Op 12 oktober 2020 is Wegenbouw Kurvers B.V. gestart met de reconstructie van de kruising Molenweg Noord - Bergerweg. Door deze werkzaamheden was het noodzakelijk de kanaalbrug Berg af te sluiten.

Op vrijdag 30 oktober 2020 zijn de werkzaamheden aan de rijbaan afgerond zodat de kanaalbrug weer is geopend. In nog geen 3 weken heeft de aannemer veel werk verricht om de overlast van deze afsluiting tot een minimum te verwerken, waarvoor onze complimenten.
Wel wordt er nog gewerkt aan de fietspaden en zijn er nog enkele kleine werkzaamheden die nog maximaal 2 weken in beslag nemen.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.