Bouwkuip vol water bij werkzaamheden Julianakanaal

Donderdag 17 september 2020

Bij werkzaamheden aan de verruiming van het Julianakanaal is woensdag 16 september 2020 de zuidelijke bouwkuip onder water komen te staan. Een bouwkuip is een tijdelijke, waterdichte constructie, waarbinnen een ontgraving plaatsvindt ten behoeve van het realiseren van een bouwwerk.

Herstel

Momenteel vinden de herstelwerkzaamheden plaats. Een kraanschip brengt klei aan om het doorspoelen van water tegen te gaan. Voor extra versteviging van de nabijgelegen dijk zijn uit voorzorg big bags met zand geplaatst aan de Urweg/Urmonder Parallelweg. De aannemer houdt met peilbuizen de grondwaterstand in de gaten. Direct omwonenden zijn door Rijkswaterstaat geïnformeerd.

Update 2 oktober 2020: Rijkswaterstaat heeft een aantal big bags kunnen weghalen. Hierdoor is de Urmonder Parallelweg weer bereikbaar.

Leidingen

Bij de plaatsing van de damwanden is rekening gehouden met de aanwezigheid van oude, ondergrondse leidingen. Hierdoor konden de tijdelijke damwanden niet volledig op diepte worden aangebracht. Het kanaalwater is onder de damwanden doorgekomen, waardoor de bouwkuip is gevuld met water.

Vragen / meer info

Verdere ontwikkelingen hieromtrent publiceert Rijkswaterstaat hier: https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2020/09/bouwkuip-vol-water-bij-werkzaamheden-julianakanaal.aspx

Antwoorden op een aantal vragen staan hier (PDF, 34.4 kB).

Inwoners met vragen kunnen terecht bij:

Projectleider Boskalis
Dhr. van Beek
06 51869421
dennis.van.beek@boskalis.com

Omgevingsmanager Rijkswaterstaat
Dhr. Timmermans
06 28479830
jacques.timmermans@rws.nl

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.