Laat jouw fiets gratis graveren

Donderdag 30 juli 2020

Fietsminnend Stein opgelet! Op woensdag 26 augustus aanstaande kunnen inwoners gratis fietsen laten graveren. Dit gebeurt tussen 09.00 en 14.00 uur bij scholengemeenschap Groenewald aan de Kinskystraat 15 in Stein. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Graveren wil zeggen dat fietsen worden voorzien van een uniek framenummer.

Voordelen uniek framenummer
Doordat een fiets herkenbaar is aan het framenummer is deze lastiger te verkopen en daardoor minder aantrekkelijk om gestolen te worden. Fietsen die toch worden gestolen, kunnen aan de hand van dit unieke nummer makkelijker worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Het is dan wel belangrijk dat er aangifte van de diefstal is gedaan. Dat kan via www.politie.nl.

Wordt elke fiets gegraveerd?
Niet elke fiets kan worden voorzien van een framenummer. Dat is afhankelijk aan de dikte van het frame en het materiaal. Bij fietsen van bijvoorbeeld aluminium, carbon en elektrische fietsen gaat dat niet vanwege mogelijke beschadiging. Soms vervalt de garantie bij beschadiging van het frame. Nieuwe fietsen zijn al voorzien van unieke kenmerken. Als blijkt dat een fiets niet gegraveerd kan worden, zullen de graveerders de kenmerken opzoeken en aan de eigenaar meegeven.

Tijdens deze acte worden álle fietsen gecontroleerd op diefstal. Ook gestolen fietsen worden niet gegraveerd.

Integrale veiligheid
Deze fietsgraveerdag maakt onderdeel uit van de aanpak integrale veiligheid. Samen met de politie en andere veiligheidspartners werkt de gemeente Stein aan een veilige leefomgeving voor inwoners. Preventie is hierbij van essentieel belang. Andere activiteiten die in het kader van integrale veiligheid zijn uitgevoerd, zijn de burgernetcampagne, de ‘witte voetjes’ actie, de What’s App buurtpreventiegroepen en wordt er met succes gebruik gemaakt van mobiel cameratoezicht.

De fietsgraveerdag organiseert de gemeente Stein samen met de gemeente Beek.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.