Op pad met wethouder Wingelaar bij sportschool Senshi

Donderdag 2 juli 2020

Wat een drukte in Merode. Wethouder Wingelaar nam ons op 1 maart 2020 in de ochtend mee naar de Future champs demodag, georganiseerd door sportschool Senshi. (Deze video is opgenomen voor de Coronamaatregelen).

Deze Steinse sportschool telt maar liefs 170 leden! Maar vandaag komen jongeren van verschillende sportscholen bij elkaar om te ervaren hoe het is om competitief met elkaar in de ring te staan. Aangemoedigd door de vele ouders die over de balustraden hangen.

"Ik wist niet dat kickboxen zo populair was. En al bij de hele kleintjes"  Vanaf 4 jaar kunnen zij zich al aanmelden.
Uit de gesprekken met de kinderen blijkt dat kickboxen helemaal niet draait om het vechten. Lekker stoeien is natuurlijk ook leuk, maar het gaat met name om zelfverdediging en misschien nog belangrijker; om het doorzetten. ‘Senshi’ betekent krijger. ‘Want kampioen in de ring, betekent kampioen in het leven. Want het hele leven bestaat een beetje uit vechten, vallen en weer opstaan’, zo vertelt sportschooleigenaar Said Lahsini.

Bekijk hieronder de video voor een korte impressie van deze demodag.

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.