Sociaal Inclusiepanel test toegankelijkheid van ’t Brook

Maandag 22 juni 2020

In de gemeente Stein moet iedereen kunnen meedoen. Dat is ook het credo van het Sociaal Inclusiepanel en daarom geven ze gevraagd én ongevraagd advies over toegankelijkheid aan de gemeente. Dat doen ze op allerlei onderwerpen zoals bijvoorbeeld de openbare ruimte. Om die reden ging een afvaardiging van het panel de vorige week naar groengebied ‘t Brook in Oud-Stein. Samen met de projectleider van de gemeente heeft het panel onder andere het nieuw aangelegde knuppelpad getest en beoordeeld of alles in de praktijk ook functioneert zoals vooraf bedacht. Daarbij is ook gekeken naar het pad vanaf de Brugstraat richting het knuppelpad.

Betrokken

In de voorbereidingen is het panel betrokken bij de keuze van bijvoorbeeld het bestratingsmateriaal passend in een natuurlijke omgeving. Hein Coumans (lid van het Sociaal Inclusiepanel) is positief over het resultaat: ‘Het nieuw verharde toegangspad is perfect voor rolstoelgebruikers. Het voelt aan als een verhard voetpad. Ook de vlonders zijn voor rolstoelen, scootmobiels en rollators zeer goed te doen. Onze wens is dat er nog gekeken wordt naar een poort die voor minder validen goed te openen en te sluiten is. Op deze manier kunnen ook minder validen genieten van de mooie natuur om de hoek.’

Vrijwilligers

Dit gebied is mede door structurele inzet van ‘werkgroep ’t Brook ‘, bestaande uit vrijwilligers uit de buurt, de afgelopen jaren heringericht en opgewaardeerd. Meer informatie over toegankelijkheid in de gemeente Stein en het panel vind je hier

Naar Algemene actualiteiten

Naar alle actualiteiten

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.