Wat is de energiebespaaractie?

De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Dit merken we allemaal aan onze energierekening. Er blijft minder over voor het huishoudbudget. Daar willen we als gemeente iets aan doen! Daarom: voor iedereen die in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag, biedt de gemeente Stein nu een extra helpende hand om de energiekosten te verlagen.

Een gratis energiebox ter waarde van € 90,-

Heb je de eenmalige energietoeslag ontvangen? Dan ontvang je binnenkort een gratis energiebox ter waarde van € 90,-. De energiebox wordt persoonlijk bij jou thuis afgeleverd. Hiermee kun je zelf stappen zetten om te starten met energie besparen. In de energiebox zitten energiebesparende middelen, bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie. In deze instructievideo’s wordt nadere toelichting gegeven op het gebruik van enkele energiebesparende middelen.

De energiecoach komt langs!

We bieden als gemeente ook een onafhankelijke en gratis energiecoach aan. Hij/zij zal je gedurende een bezoek van ongeveer een uur het volgende aanbieden:

  • Het geven van tips gericht op jouw energiesituatie en -gedrag waarmee je kunt besparen op je energierekening;
  • Indien gewenst ontvang je hulp bij het plaatsen van de energiebesparende middelen uit de energiebox die je gratis ontvangt nadat de eenmalige energietoeslag is toegewezen.
  • Bekijken of er een witgoedapparaat, dat ouder dan 6 jaar is, vervangen kan worden door een nieuw en veel zuiniger exemplaar*.

Gratis energiezuinig witgoedapparaat

Als je in aanmerking komt voor een gratis nieuw witgoedapparaat, dan wordt het ophalen van het oude apparaat en het plaatsen van het nieuwe apparaat op een ander moment gedaan. Let op! Een energiecoach is nodig om jouw witgoedapparatuur te inventariseren.
Maak je geen gebruik van de energiecoach? Dan heb je géén recht op een witgoedapparaat. Alleen apparaten van 6 jaar of ouder mogen worden vervangen. Je mag je oude apparaat niet behouden.

Hoe maak ik gebruik van deze energiebespaaractie?

Wil je gebruik maken van onze energiecoach?

Aanmelden voor de energiebespaaractie

Liever bellen? Dat kan door te bellen naar het duurzaamheidsloket onder vermelding van de energiebespaaractie: 041- 266 78 23.

Wil je geen energiecoach op bezoek?

Dan heb je evengoed recht op de gratis energiebesparende producten ter waarde van € 90,-. Deze wordt persoonlijk aan je aangeboden als de eenmalige energietoeslag is toegewezen. Natuurlijk staat het je vrij om de gratis energiebox wel of niet aan te nemen.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat ik de energiebox ontvang?

De levertijd van de energiebox bedraagt maximaal 8 weken* nadat je de eenmalige energietoeslag hebt ontvangen.

*Huurders bij woningcorporaties Zaam Wonen en Wonen Limburg ontvangen de energiebox uiterlijk in januari 2023.

Wat gebeurt er met energieboxen die door huishoudens geweigerd worden?

Geweigerde energieboxen worden ‘gedoneerd’ aan huishoudens in Stein die de energiebox wel willen gebruiken.

 


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93