Vidar

Vidar nieuwe naam voor samenwerking Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek

De sociale diensten van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek en het leerwerkbedrijf Vixia gaan vanaf 1 januari 2021 onder een nieuwe naam: ‘Vidar’ Het afgelopen jaar hebben de organisaties onder de werknaam Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek gewerkt aan de ontwikkeling van één aanspreekpunt voor inwoners en bedrijven.

Onder het motto ‘Werk voorop, kansen voor iedereen’ is Vidar ervan overtuigd dat iedereen aan de slag kan, wat je mogelijkheden ook zijn. Vidar is een Noorse god, ook wel de ‘stille god’ genoemd, die volgens de legende wel een van de sterkste goden was. Stille kracht, die in iedereen aanwezig is. Vidar steunt mensen om deze kracht te laten spreken.

Vidar ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij hun ontwikkeling, het vinden van een nieuwe baan, het aanvullen van hun inkomen of het verstrekken van een uitkering op grond van de Participatiewet. Werk kan een betaalde of gesubsidieerde baan zijn, maar ook beschut werk, vrijwilligerswerk en mantelzorg behoren tot de mogelijkheden. Voor werkgevers biedt Vidar een divers bestand van werkzoekenden en mogelijkheden om werk uit te besteden op het gebied van onder meer montage, assemblage, verpakken en ompakken.