Sporten in Stein: bij wie moet ik zijn..?

Juist in coronatijd is sporten en bewegen extra belangrijk. Het virus en de maatregelen maken dat we de afgelopen periode minder zijn gaan bewegen, terwijl vitaliteit juist een belangrijk wapen tegen het virus is. Als gemeente willen we sport en bewegen daarom zoveel mogelijk faciliteren. We helpen je hier daarom graag bij. Maar bij wie kun je als vereniging, ondernemer, school, ouder of (potentiële) sporter terecht met vragen over dit onderwerp?

We doen het allemaal: bewegen. De een wat meer dan de ander, en ieder met een eigen reden of doel: omdat je het leuk vindt, omdat het moet van de dokter, om er beter uit te zien of om boodschappen in huis te halen. We bewegen samen of alleen, bij een vereniging, op school of op straat. En juist in deze tijd is het extra belangrijk, als wapen tegen het coronavirus. Voor veel mensen is het heel vanzelfsprekend om te bewegen. Ze zijn lid van een vereniging, pakken hun hardloopschoenen uit de kast of fietsen naar school, werk of de winkel. Voor anderen is dit niet het geval. Zij kunnen wel wat extra hulp of ondersteuning gebruiken. Maar bij wie kun je hiervoor terecht? De gemeente Stein en Ecsplore helpen je graag verder.

Verenigingsadviseur & Beleidsmedewerker sport


Frank van den Boomen T: 046-435 93 62 E: Frank.vandenBoomen@gemeentestein.nl Foto Frank van den Boomen

Verenigingen en vrijwilligers vervullen een belangrijke rol bij het in beweging krijgen en houden van mensen. Tegelijkertijd wordt er steeds meer van hen verwacht. Zo staan ze voor uitdagingen op het gebied van leden, kader of financiën. Ook krijgen ze te maken met veranderende doelgroepen, behoeften, verwachtingen en regelgeving. Dit terwijl de vereniging vaak nog altijd draait op diezelfde handvol vrijwilligers, met volop goede bedoelingen, maar beperkte capaciteit en expertise. Als verenigingsadviseur help ik je vraag verder met dit soort uitdagingen, of verwijs ik je door naar iemand die dat kan. Heb je zelf al contact met één van mijn collega’s voor een subsidie, evenement, vergunning of accommodatie? Dan kun je natuurlijk direct bij diegene terecht. Zo streven we samen met jullie naar actieve en vitale verenigingen.


Sportpedagoog

Simone Willems T: 06-51 80 15 14 E: simone.willems@ecsplore.nlFoto Simone Willems

Sport is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook goed voor het zelfvertrouwen, voor teamgeest, discipline, sociale integratie, talentontwikkeling en morele vorming. Sportbeoefening biedt jongeren kansen voor het bijdragen aan persoonlijke en sociale ontwikkeling, waardoor jeugdigen op sociaal verantwoordelijke wijzen leren deelnemen aan de samenleving. Kinderen met gedragsproblemen, autisme en/of ADHD vinden vaak niet de aansluiting bij de sportvereniging in de wijk. Ouders weten niet hoe ze dit moeten aanvliegen en stellen hierin een hulpvraag. De sportpedagoog kan hierin ondersteunen!


Regioconsulente Iedereen Kan Sporten (IKS)

Chantal Bos T: 06-51326763 E: chantal.bos@ecsplore.nlChantal Bos

Iedereen Kan Sporten Westelijke-Mijnstreek is een samenwerking tussen 3 gemeentes; Sittard-Geleen, Beek en Stein. Deze gemeentes zetten, samen met diverse partners in de gemeentes, zich samen in om de sporten voor mensen met een beperking een betere en prominentere plaats te geven in de Westelijke-Mijnstreek.

Ik ben het aanspreekpunt voor verenigingen, onderwijsinstellingen, en organisaties over alles op het gebied van aangepast sporten. Ook met individuele vragen met betrekking tot sport- en beweeg activiteiten voor mensen met een beperking kunnen jullie bij mij terecht.


Combinatiefunctionaris Sport & Bewegen

Djordy Zaicsek T: 06-13 87 74 82 E: Djordy.zaicsek@ecsplore.nl Afbeelding Djordy Zaicsek

Ik ben eerste aanspreekpunt in Stein als het gaat om alle programma’s voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en voor senioren. Mijn werkzaamheden zijn het organiseren, faciliteren en stimuleren van sporten en bewegen voor de doelgroepen primair onderwijs en senioren. Denk hierbij aan de programma’s Smart and Fit en Buurt in actie voor het primair onderwijs en voor de senioren onder anderen de ouderenontmoetingsdagen.

 


Beweegcoach healthyLIFE & Beweegmakelaar

Veri Dautzenberg T: 06-20 59 53 10 E: veri.dautzenberg@ecsplore.nlAfbeelding Veri

Als beweegcoach begeleid ik deelnemers binnen het healthyLIFE programma op het gebied van bewegen, waarvan een aantal groepen in Stein op dit moment. Daarnaast ben ik ook actief als beweegmakelaar en help ik volwassenen en senioren te zoeken naar een structurele sport of beweegmogelijkheid die bij hun past. Binnen het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) ben ik ook betrokken en doe ik op dit moment de coördinatie in Stein.